EXTERUS en Belastingdienst ondertekenen overeenkomst 30%-regeling - EXTERUS
Wednesday, 03 October 2012

EXTERUS en Belastingdienst ondertekenen overeenkomst 30%-regeling

Op 1 oktober 2012 hebben EXTERUS en de Belastingdienst Limburg/kantoor Buitenland een overeenkomst gesloten over de afhandeling van 30%-regelingen die door EXTERUS voor cliënten worden aangevraagd. De overeenkomst heeft betrekking op tewerkstellingen aangevangen op of na 1 januari 2012.

De zogenoemde 30%-regeling geldt voor specifiek deskundige werknemers die uit het buitenland geworven worden om in Nederland te gaan werken. Als een werknemer in aanmerking komt voor de 30%-regeling kan de werkgever hem zonder nader bewijs maximaal 30% van het loon als vrije vergoeding verstrekken gedurende een maximale periode van 8 jaar. 

Op basis van de overeenkomst beoordeelt EXTERUS of de werknemer voldoet aan de wettelijke voorwaarden en zal de Belastingdienst bij een positief oordeel (versneld) een beschikking afgeven.

Het voordeel van de overeenkomst is dat cliënten aanzienlijk sneller duidelijkheid hebben of gebruik kan worden gemaakt van de 30%-regeling. De officiële beschikking zal veelal al binnen 1 week door de Belastingdienst kunnen worden afgegeven. Verder biedt de overeenkomst de mogelijkheid om in bijzondere gevallen eenvoudig in overleg te treden met de Belastingdienst en snel duidelijkheid te krijgen of de 30%-regeling toegepast kan worden.

Indien u nadere informatie wenst, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

    © 2015 EXTERUS